Öne Çıkanlar Galler Prensesi Kate Middletondan olimpiyat sürprizi: Londrada Kıbrıs Türk Dernekleri Hoş Seda Klasik Yaşayan en Londralı Edinburgh Futbol Akademisi Lopez Murat Karahan Leyla Boztaş Kıvrımlı vücuduyla Regnum Carya Live in Concert Emre Kaya Ahmet Kambur hayvan hakları savunucusu pahalı şapkalar Buckingham Sarayının muhafızlığını İngilterede Buckingham Sarayının Ayı kürkü şapka Mehmet Çevik

Otizmli ultra maraton yüzücüsü Tuna Tunca, Manş Denizi'ni geçmek için hazırlanıyor

Otizmli ultra maraton yüzücüsü Tuna Tunca, İngiltere'yle Fransa arasındaki Manş Denizi'ni geçmek için hazırlanıyor. İngiltere'den Fransa'ya yüzecek

- Bu haber 270 kez okundu.

Otizmli ultra maraton yüzücüsü Tuna Tunca, Manş Denizi'ni geçmek için hazırlanıyor

Otizmli yüzücü Tuna, Manş Denizini geçmeye hazırlanıyor. Tunca, bu yıl ise 10 ile 15 Eylül tarihlerinde İngiltere'yle Fransa arasındaki Manş Denizi'ni geçen ilk otizmli yüzücü olmayı hedefliyor. Tunca'nın annesi Gülnur Tunca, "Bu bize çok ilginç geliyordu. Tam su aşığı bir genç. Bugün dönüp geriye baktığımda Tuna'nın sevdiği yerde, denizde olunca doğru planlama ve iyi bir antrenörle başarıya ulaştığını görüyorum. Tuna, antrenörü Mert Onaran'ı çok seviyor, onu görünce gözlerinin içi gülüyor" ifadelerini kullandı.


Otizmli yüzücü Tuna, Manş Denizini geçmeye hazırlanıyor


İNGİLTERE'DEN FRANSA'YA YÜZECEK


Manş Denizi'ndeki ortalama su sıcaklığının 14-18 santigrat derece arası olacağını ve oğlunun bu sıcaklıktaki suda 'wetsuit' giymeden sadece mayoyla yüzeceğini belirten Gülnur Tunca, "Tuna için açık su yüzme dünyasında 'Everest' olarak tanımlanan Manş Denizi geçişi gerçekten büyük bir meydan okuma olacak. 

 Tuna'nın su aşığı bir genç olduğunu söyleyen annesi Gülnur Tunca, "Tuna, bu hedefi gerçekleştirdiğinde Manş'ı solo olarak geçen ilk otizmli yüzücü olacak. Tuna, hem otizme karşı önyargılara hem de açık su yüzmeye meydan okuyacak" dedi.Kentte yaşayan otizmli ultra maraton yüzücüsü Tuna Tunca, açık su yarışlarında kendi yaş kategorisinde derece yapmayı başardı. Tunca, 23 Haziran'da antrenörü Mert Onaran ile İtalya'nın Capri Adası'ndan Napoli kentine kadar olan 36 kilometrelik mesafeyi yüzerek geçti. Daha önce İstanbul Boğazı ve Çanakkale Boğazı'nı yüzerek geçen Tunca, Yunanistan'ın Sakız Adası'ndan Çeşme'ye yüzerek açık su geçişi yapan ilk otizmli birey oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.