Öne Çıkanlar Galler Prensesi Kate Middletondan olimpiyat sürprizi: Londrada Kıbrıs Türk Dernekleri Hoş Seda Klasik Yaşayan en Londralı Edinburgh Futbol Akademisi Lopez Murat Karahan Leyla Boztaş Kıvrımlı vücuduyla Regnum Carya Live in Concert Emre Kaya Ahmet Kambur hayvan hakları savunucusu pahalı şapkalar Buckingham Sarayının muhafızlığını İngilterede Buckingham Sarayının Ayı kürkü şapka Mehmet Çevik

Atatürk'ün, Cumhuriyetin kızları Paris Olimpiyatlarında yarı finalde

Filenin Sultanları 2024 Paris Olimpiyatları'nda yarı finalde .Çin galibiyeti sonrası iki takım oyuncuları da gözyaşlarını tutamadı. Türk oyuncularının bazıları ağladı. 

- Bu haber 60 kez okundu.

Atatürk'ün, Cumhuriyetin kızları Paris Olimpiyatlarında yarı finalde

Paris Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı çeyrek finalde Çin'i 3 - 2 ile geçti ve yarı finale kaldı. Türkiye, İtalya-Sırbistan eşleşmesinin galibiyle 8 Ağustos Perşembe günü karşılaşacak. Karşılaşmanın ilk setini 25-23 Çin aldı. İkinci seti 25 - 21, üçüncü seti 26 - 24 alan Türkiye setlerde skoru 2-1'e getirdi. Büyük mücadeleye sahne olan dördüncü sette Çin 25 - 21 ile skoru 2 - 2'ye getirdi. Son seti 15 -12 alan Türkiye yarı finale kaldı.Türkiye, Çin karşısında sahaya Cansu, Vargas, Hande, Ebrar, Eda, Zehra, Gizem altısıyla çıktı.

Melissa Vargas maçta 42 sayı kaydetti.

Takımın kaptanı Eda Erdem TRT'nin maç sonu yayınındaki röportajına, "Ne maçtı ama. Oynaması da çok zevkliydi." dedi. Erdem "Çeyrek finaller her zaman en zor maçlardır" diye konuştu. Türkiye'nin İtalyan koçu Daniele Santarelli de "Buraya ulaşmak bir rüyaydı. Bugün çok gururluyum" dedi.


Türkiye dünya sıralamasında dördüncü sırada




2024 Paris Olimpiyatları'nda kadınlar voleybolunda yarı final maçları perşembe, üçüncülük maçı cumartesi, final maçı ise pazar günü oynanacak. Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, tarihinde 3. kez olimpiyatlarda mücadele ediyor. 2012 Londra Olimpiyatları'nda gruptan çıkamayan Türkiye, koronavirüs salgını nedeniyle 2021'de yapılan 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda ise 5. olmuştu. Çin ise bugüne kadar olimpiyatlarda kadınlarda voleybolda 3 altın, 1 gümüş, 2 bronz madalya kazandı.

Kadınlar voleybolunda dünya sıralamasında son puan durumu şöyle:

1- 415.22 puan | İtalya
2- 395.42 puan | Brezilya
3- 374.39 puan | Polonya
4- 362.15 puan | Türkiye
5- 350.95 puan | Çin
6- 347.46 puan | ABD
7- 325.18 puan | Japonya
8- 289.98 puan | Sırbistan
9- 284.76 puan | Kanada

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.