Öne Çıkanlar Aslızen Uzay Hava Tahmin İsviçre Türk Edebiyatı Londrada Hollanda Türk toplumu Lambalar ingiltere Kültür Sanat ANKARA ANLAŞMASINDA SON GELİŞMELER Şarkıcı Halil Sezai Paracıkoğlu Çeşme Şahsanem Sevgilim Ölü Asker şiir kitabının Mehmet Yaşın Semiramis Pekkan Londrada jinekolog jinekolog olan Dr. Berrin Tezcan Vajina parfümü Vajina rengi İngilterede aşırı sağcılar sokak şiddetleriyle gündemde

Ney'in mistik dünyasına dair sürükleyici bir deneyim, İngiltere'de Bir Yaz Gecesi Resitali

Yunus Emre Enstitüsü Londra, Bir Yaz Gecesi Resitali Ney ve Bendir adlı eşsiz bir müzik etkinliğine ev sahipliği yapacak. Ney'in mistik dünyasına dair sürükleyici bir deneyim

- Bu haber 43 kez okundu.

Ney'in mistik dünyasına dair sürükleyici bir deneyim, İngiltere'de Bir Yaz Gecesi Resitali

Yunus Emre Enstitüsü Londra, 27 Temmuz 2024 tarihinde Bir Yaz Gecesi Resitali Ney & Bendir adlı eşsiz bir müzik etkinliğine ev sahipliği yapacak. Bu etkinlikte ünlü Ney sanatçısı Murat Ferhat Yegül ve Sufi müzisyen Khaled Hakim, Bendir/Daf ile tasavvufi melodilerin ritimle buluştuğu dolu dolu bir akşam yaratacaklar. Günün erken saatlerinde Enstitü, Murat Ferhat Yegül tarafından saat 13:00 ile 16:00 arasında gerçekleştirilecek ve Ney'in mistik dünyasına dair sürükleyici bir deneyim sunacak olan bir Ney atölyesine de ev sahipliği yapacak. Ney’in zengin melodik tınılarını ustaca ortaya çıkaran Murat Ferhat Yegül ve film prodüksiyonu ve şiir alanındaki geçmişini bırakıp tasavvuf müziğine yönelen Khaled Hakim’in bir araya geleceği bu resital, müzikseverler için unutulmaz bir deneyim vaat ediyor. Konser, geleneksel Mevlevi Âyini’ni anımsatan geleneksel bir solo doğaçlama olan Ney Taksimi ile başlayacak. Bunu, Ney'in çok yönlülüğünü ve Sufi müziğinin derinliğini sergileyen bir dizi parça izleyecek. Murat Ferhat Yegül’ün solo ney performansına bendir ile eşlik edecek Khaled Hakim, neyin melodik akışına ritmik bir katman ekleyecek. Konserin yanı sıra Enstitü, aynı gün Murat Ferhat Yegül ile bir Ney Atölyesi'ne de ev sahipliği yapacak. Atölye çalışması, Osmanlı Saray/Türk Klasik Müziği'nin ana enstrümanlarından biri olan Ney enstrümanına kısa bir giriş veya bu enstrümandaki becerilerinizi geliştirme fırsatı sunacak. Tanıtım atölyesi, Ney sanatçısı Murat Ferhat Yegül ile Enstitü'de yüz yüze gerçekleştirilecektir. Enstrümanı olmayan yeni başlayanlar için ney temin edilecektir. Eğitmen ayrıca orta ve ileri seviyedeki öğrenciler için aynı perdede neyler getirecek ve birlikte çalınan neylerin uyumsuz olmasını önleyecektir. 

Enstitü ayrıca, ney ustası Murat Ferhat Yegül tarafından işlenen neylerde özel indirimler sunuyor. Atölye katılımcıları, etkinlik ve konser süresince ney alımlarında %25 indirimden yararlanabilecek. Enstitü'nün Ney kursuna devam eden öğrencilere özel %50 indirim uygulanacaktır. Ayrıca Ney atölyesinden sonra gerçekleştirilecek olan konser, mevcut müzik kursu öğrencileri ve Ney Atölyesi'ne katılanlar için ücretsiz olacak!
“Bir Yaz Gecesi Resitali” katılımcılarına tasavvuf dünyasına bir yolculuk tadında ve derin olduğu kadar rüya gibi bir müzik deneyimi vaat ediyor. Ney'in ruha dokunan ve dinleyiciyi derin bir iç yolculuğa çıkaran eşsiz yeteneğini deneyimlemek için bu konser eşsiz bir fırsat.
“Bir Yaz Gecesi Resitali: Ney & Bendir” Konseri ve Ney Atölyesi için lütfen Enstitü'nün yeelondon.org.uk web sitesini ziyaret edin.


‘’Bir Yaz Gecesi Resitali: Ney ve Bendir Etkinlik Detayları & Kayıt
Tarih: 27 Temmuz 2024
Saat: 18:00 
Konum: 10 Maple Street Londra W1T 5HA 
Kayıt: https://amidsummernightsrecitalney.eventbrite.co.uk   Murat Ferhat Yegül ile bir Ney Atölyesi Etkinlik Detayları & Kayıt
Tarih: 27 Temmuz 2024
Saat: 13:00 – 16:00
Konum: 10 Maple Street Londra W1T 5HA 


Kayıt: https://neyworkshop27july2024.eventbrite.co.uk 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.