Öne Çıkanlar İshak Paşa Sarayı Mangala Emin İNAL Devlet Tiyatroları Cemal Reşit Rey Konser Salonu Londra Moda Haftası Cadılar Meclisi Gülşen İspanyolca Prince and Princess Wedding İrlanda Kıbrıs Türk Kültür Festivali Atatürkün kızları

Gümüşlük Müzik Festivali'nde Çağıl Kaya Band ile Suda

Gümüşlük Müzik Festivali, Çağıl Kaya Band ile ‘Suda’ devam etti. Konser, Bodrumlu cazseverleri Gümüşlük sahilindeki festival merkezine topladı

- Bu haber 30 kez okundu.

Gümüşlük Müzik Festivali'nde Çağıl Kaya Band ile Suda

Bosfor Turizm’in ana sponsorluğunda ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle devam eden 21. Gümüşlük Müzik Festivali, Çağıl Kaya Band ile ‘Suda’ devam etti. Konser, Bodrumlu cazseverleri Gümüşlük sahilindeki festival merkezine topladı…  Çağıl Kaya’ya, saksafonda Tamer Temel, piyanoda Ercüment Orkut, gitarda Eylül Biçer, basta Kağan Yıldız ve davulda Cem Aksel’in eşlik ettiği gecede, dikkat çekici bir performans sergileyen sextet, farklı yorumlarıyla Bodrumlu caz dinleyicisini kendine hayran bıraktı. Disiplinlerarası bir sanat anlayışına sahip olan Çağıl Kaya, performanslarında kendi dünyasını çok güzel bir şekilde yansıtmayı biliyor. Dinleyici bu aktarımla kendini performansın içinde buluyor. 

Her şehir, her diyar müziğinde iz bırakmış

Bugüne kadar dört albüm yayınlayan Çağıl Kaya, Gümüşlük Müzik Festivali’nin Suda sahnesinde, bu dört çalışmada yer alan parçalardan derlediği bir seçkiyle izleyici karşısına çıktı. Birçok şehirde yaşamış ve farklı müzik türlerinden etkilenmiş olan Çağıl Kaya, müziğinde bu çeşitliliği yansıtan bir sanatçı olarak Gümüşlük’te alkış aldı. Sanatçı, hem büyük şehirlerin kaotik yapısını hem de hayalindeki diyarların huzurunu melodilerine taşıyarak kendi müziğini keşfederken, bunu da izleyicisiyle paylaştığını ifade ediyor. 

Teatral öğeler ve şaşırtıcı ses doğaçlamaları ile Çağıl Kaya 

Çağıl Kaya, 1998-2001 yılları arasında TRT Çok Sesli Gençlik Korosu'nda ve ardından Ahmet Kahyaoğlu şefliğinde Ege Oda Korosu'nda şarkı söyledi. 2003 yılında Ege Üniversitesi Kimya Bölümü'nden mezun olduktan sonra aynı yıl kazandığı Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzikoloji Bölümü'nü 2007 yılında bitirdi. Bu dönemde profesyonel müzik hayatına başlayan sanatçı, İstanbul Caz Festivali, ODTÜ Caz Günleri, Ege Üniversitesi Kampusta Caz Günleri, Lefkoşa Caz Festivali gibi sayısız festivalin konuğu oldu. “Çağıl Kaya Band”, “bir şeyler eksik” ve “Çağıl Kaya & Moda String Trio” projelerini yürüttü. İlk albümü “bir parça ay biraz kuş”u 2014’te A.K. Müzik etiketiyle yayımlayan Kaya en son, bugüne kadar yaşadığı şehirlerin, çalıştığı müzisyenlerin ona kattıklarını, çeşitliliği, kaosu ve düşlerini birleştirdiği “şimdilik her şey yolunda” adlı ikinci albümünü çıkardı. Çağıl Kaya, sahnede teatral öğeler ve şaşırtıcı ses doğaçlamaları aracılığıyla, dinleyiciyi anlattığı hikâyenin içine çekiyor. 


Trompetçi Miron Rafajlovic Balkan ruhunu Akdenize taşıyacak


Balkanları Akdeniz ruhuyla birleştiren, Bosna Hersek kökenli trompet ustası Miron Rafajlovic, Bosfor Turizm’in ana sponsorluğunda ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle devam eden 21. Gümüşlük Müzik Festivali’nin ‘Suda’ sahnesinde 25. Ağustos Pazar akşamı, caz tutkunlarıyla buluşacak…İspanya Krallığı'nın Balear Adaları Özerk Topluluğu’nun Kültür Bakanlığı'na bağlı bir kamu kurumu olan Institut d'Estudis Baleàrics’in etkinlik sponsorluğuyla festival sahnesine çıkacak olan Rafajlovic, müziğe sekiz yaşında klasik gitarla başlamış. 90’ların başında ülkesindeki savaş nedeniyle Kanada’ya yerleşen ve orada caz ve müzikal yolculuğunda bir kavşak olan trompetle tanışan Miron Rafajlovic, uluslararası kariyerinde 40’tan fazla şehirde 2000’den fazla performans sergilemiş. Sanatçı, Londra'daki Royal Albert Hall gibi prestijli mekanlarda performanslarıyla yer aldı ve Los Angeles'taki “Late Night Show with Jay Leno” adlı programda yer alması üzerine televizyon izleyicilerine de ulaştı.

Balkanları Akdeniz Ruhuyla Birleştiren Trompet Ustası

2014'te İspanya'ya yerleşen Rafajlovic, çok yönlülüğü, duygulu ifadesi ve müziksel duyarlılığıyla tanınan, Avrupa ve ötesinde en çok aranan trompetçilerden biri olarak dikkat çekti. Sekiz yıl boyunca ünlü topluluk “Cirque de Soleil” ile turneye çıkan Rafajlovic, 2018’de ‘Trubadur’ ve 2023’te ‘Mediterranean Soul’ adlı iki albüm çıkardı. Bu albümlerde Balkan köklerini, Flamenko ve caz ile harmanlayan sanatçı, bu yıl festival kapsamında ‘Suda’ sahnesinde, dörtlüsü ile sahne almaya hazırlanıyor. Rafajlovic, geniş bir repertuvarla, duygu dolu tekniğini, besteci olarak ustalığını ve bir performer olarak yaratıcılığını Bodrumlu izleyicisiyle Gümüşlük sahilinde paylaşacak.

Ünlülerle aynı sahneyi paylaştı


Miron Rafajlovic, bir grup lideri olmasının yanı sıra Latin Grammy ödüllü albümler, film müzikleri ve belgeseller de dahil olmak üzere düzinelerce stüdyo kaydında çaldı. Birden fazla Grammy ödülü sahibi Alejandro Sanz ve Niña Pastori , Kübalı dahi Alain Perez ve Dhafer Youssef, Nguyen Le, Josemi Carmona, Javier Colina, Jorge Pardo, Carles Benavent, Diego Guerrero, Pasion Vega, Pablo Martin Caminero, Caramelo de Cuba, Moises P. Sanchez, Munir Hossn, Ivan 'Melon' Lewis, Bojan Z, Ali Jackson, Nasheet Waits ve daha birçok ünlü müzisyen gibi çeşitli sanatçılarla iş birliği yaptı.

21. Gümüşlük Müzik Festivali sponsorları 


Ana Sponsor: Bosfor Turizm
Kurumsal Sponsorlar: T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Belediyesi
Etkinlik Sponsorları ve kolaylaştırıcı partnerler: Institut d’estudis balearics, Institut Français Türkiye İzmir, Amerikan Hastanesi Bodrum,  Macar - Türk Kültür Yılı,  Aktur A.Ş, Zuhal Müzik
Hizmet sponsoru: Pür Recording Studio
 
Biletler: Biletix online, Biletix gişeleri, Festival merkezi, konser giriş kapılarından temin edilebilir. 
Antik Taş Ocağı’ndaki “Taşta” konserleri ve Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki konserler 21.00; Gümüşlük festival merkezindeki “Suda” konserleri 20.30; Gümüşlük festival merkezindeki “Kumda”-Toprak Ev konserleri 20.30’de başlamaktadır.

[email protected]
www.gumuslukfestival.org
www.facebook.com/gumuslukfest
www.instagram.com/gumuslukfest

2024 Gümüşlük Müzik Festivali Konser Programı 
25 Ağustos: Miron Rafajlovic (Bosna Hersek/İspanya) - Gümüşlük Festival Merkezi – SUDA (20.30)
29 Ağustos: Tineke Postma Aria Group (Hollanda) - Gümüşlük Festival Merkezi – SUDA (20.30)
31 Ağustos: Tineke Postma(Hollanda) Saksafon&Cenk Erdoğan (Türkiye) Gitar-Gümüşlük Festival Merkezi–SUDA (20.30)
07 Eylül: Stefano Battaglia (İtalya) Piyano & Tamer Temel (Türkiye) Saksafon - Gümüşlük Festival Merkezi–SUDA (20.30)
09 Eylül: Gülsin Onay (Türkiye) Piyano & Erkin Onay (Türkiye) Keman - Antik Taş Ocağı – TAŞTA (21.00)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.