Öne Çıkanlar Londrada Kıbrıs Türk Dernekleri Hoş Seda Klasik Yaşayan en Londralı Edinburgh Futbol Akademisi Lopez Murat Karahan Leyla Boztaş Kıvrımlı vücuduyla Regnum Carya Live in Concert Emre Kaya Ahmet Kambur hayvan hakları savunucusu pahalı şapkalar Buckingham Sarayının muhafızlığını İngilterede Buckingham Sarayının Ayı kürkü şapka Mehmet Çevik UEFA Şampiyonlar Liginde kura çekimi

YTB’NİN YURT DIŞI VATANDAŞ BURSLARINA BAŞVURULAR BAŞLADI

YTB tarafından yurt dışında yaşayan vatandaşların başarılı çalışmalarına katkı sunmak amacıyla farklı alanlarda ilan edilen burs programlarına başvurular başladı.

- Bu haber 31 kez okundu.

YTB’NİN YURT DIŞI VATANDAŞ BURSLARINA BAŞVURULAR BAŞLADI

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından yurt dışında yaşayan vatandaşların eğitim ve akademik hayatlarına katkı sağlamak, başarılı gençleri ödüllendirmek ve vatandaşların ihtiyaç ve sorunlarının giderilmesi amacıyla her yıl farklı alanlarda burs programları ilan ediliyor. Bu kapsamda hazırlanan “Prof. Dr. Fuat Sezgin Üstün Başarı Bursu”, “Tez ve Araştırma Bursu”, “Lise Bitirme Sınavı Başarı Bursu” ve “Aile ve Sosyal Hizmetler Alanlarında Uzmanlık Bursu” programlarına başvurular açıldı.Dünyanın dört bir yanındaki Türk vatandaşı, çifte vatandaş veya Mavi Kart sahibi olanların başvurabileceği burs programları Türk toplumunun yaşadığı ülkelerdeki akademik ve entelektüel hayata katılmalarına yardımcı olurken, Türkçe ve Türk kültürünün öğrenilmesine de büyük katkı sağlıyor. Burs programları aynı zamanda yurt dışında yaşayan vatandaşların sorunlarına çözüm üretmede öncü olacak projelere de zemin hazırlıyor.

PROF. DR. FUAT SEZGİN ÜSTÜN BAŞARI BURSU PROGRAMI

Prof. Dr. Fuat Sezgin Üstün Başarı Bursu programı ile yurt dışında yaşayan gençlerimizden yükseköğretim aşamasında üstün başarı gösterenler ödüllendiriliyor. Bu burs programından fen ve mühendislik bilimleri, sağlık bilimleri, sosyal ve beşerî bilimler alanında lisans, yüksek lisans veya doktora programından mezun olan ya da burs başvuruları tamamlanana kadar mezun olabilecek durumda olup, bulundukları ülkelerin not sisteminde minimum yüzde 80 başarılı olan vatandaşlar yararlanabilecek. Prof. Dr. Fuat Sezgin Üstün Başarı Bursu, ödül mahiyetinde, lisans seviyesinde 1600 Avro, yüksek lisans seviyesinde 2000 Avro, doktora seviyesinde ise 2400 Avro şeklinde bir defaya mahsus veriliyor.

TEZ VE ARAŞTIRMA BURSU PROGRAMI

Tez ve Araştırma programı ile de yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın eğitim ve akademik çalışmaları desteklenecek. Bu burs programından yurt dışında yüksek lisans veya doktora programlarından herhangi birine kayıtlı, tez aşamasında ya da tez aşamasına geçmek üzere olan adaylar yararlanabilecek. Başvurular kapsamında yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızı ilgilendiren konularda yapılan veya yapılacak olan tez araştırmaları değerlendirmeye alınacak. Tez ve Araştırma Bursları senede 2 defaya mahsus olmak üzere yüksek lisans için toplamda 2000 Avro, doktora için toplamda 3000 Avro şeklinde verilecek.

LİSE BİTİRME SINAVI BAŞARI BURSU PROGRAMI

Yurt dışında yaşayan gelecek nesillerimizi, lise eğitimine teşvik etmek ve bu alanda farkındalık oluşturmak amacıyla da Yurtdışı Vatandaşlar Lise Bitirme Başarı Bursu programı ilan edildi. Lise Bitirme Başarı Bursları ile, ülkelerde bulunan her bir büyükelçilik/başkonsolosluk bölgesinden başvuranlar arasından en başarılı not ortalamasına sahip bir öğrenciye tek seferlik 1000 Avro burs verilecek.

 AİLE VE SOSYAL HİZMETLER ALANLARINDA UZMANLIK BURSU

YTB tarafından aile ve sosyal hizmetler konusunda danışmanlık, sosyal destek ve terapi gibi hizmetlerin çeşitliliğinin artırılması ve hizmet sağlayacak insan kaynağının yetiştirilmesi amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Alanlarında Uzmanlık Bursu programı hazırlandı. Bu ihtiyaçlara yönelik geliştirilen burs programı ile yurt dışında ikamet eden ve ilgili ülkelerde psikoloji, pedagoji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, sosyal hizmet ve sosyal çalışmalarla ilişkili bölümlerde üniversite eğitimi almış adayların uzmanlaşmalarını sağlayacak mesleki sertifika programları desteklenecek. Burs programı “Klinik Psikolog ve Psikoterapist Sertifika Destek Bursu”, “Davranış Bilimleri Lisansüstü Destek Bursu” ve “Mesleki Gelişim Destek Bursu” başlıklarında üç modül olarak başvuruya açıldı. Her bir modülün destek miktarı ve destek süresi ayrı olarak belirlendi.
Tüm burs programlarına başvuralar 31 Ağustos 2024 tarihine kadar online olarak “obys.ytb.gov.tr” sayfasından alınacak. Adaylar burs programlarına ilişkin detaylı bilgilere ise “https://yvburslari.ytb.gov.tr/”  sitesinden ulaşabilecek.
Başvuru değerlendirilmeleri ön inceleme, uzman değerlendirmesi ve mülakat olmak üzere üç aşamalı bir şekilde yapılacak.  Mülakata alınacak bursiyer adaylarına e-posta yolu ile bilgi verilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.