Öne Çıkanlar Suna Alan Suda 20232024 Danimarka Council of Turkish Cypriot Associations İngilterede Kıbrıs Türk Kültür Festivali Denisa Eypio ve Denisa Özlem Konaklı İngiltere KKTC Buenos Aires Güzeli Alejandra Rodríguez Nelson Shardey ingiltere Türk Kadınları Britanya Türk Kadınları Orhan Gencebay FieldSeat Cafe Yıldız Tilbe ödül Kalbimden Çıkmıyorsun La Bohemme

İngiltere'de bu hafta kendinizi kaç kez havadan şikayet ederken buldunuz?

Birleşik Krallık'ta hava durumu ne zaman düzelecek? Yaz mevsimine benzer havaların olmaması ulusal tartışmanın bir parçası olmaya devam ediyor gibi görünüyor.

- Bu haber 111 kez okundu.

İngiltere'de bu hafta kendinizi kaç kez havadan şikayet ederken buldunuz?

Bu hafta kendinizi kaç kez havadan şikayet ederken buldunuz? İngiltere'de hava durumu: ne zaman iyileşecek? Bu hafta kendinizi kaç kez havadan şikayet ederken buldunuz? Yaz mevsimine benzer havaların olmaması ulusal tartışmanın bir parçası olmaya devam ediyor gibi görünüyor. Önümüzdeki günlerde sıcaklıklar haziran ayı ortalamalarına yaklaşırken yağmur ve kuvvetli rüzgar nedeniyle pek de öyle hissedilmeyecek. Hafta sonu ve sonrası için de önemli bir iyileşme belirtisi yok. Perşembe günü yağmur Birleşik Krallık'ın birçok bölgesinde doğuya doğru yayılıyor ve hayal kırıklığı yaratan hava koşullarının devam etmesine neden oluyor. Yağmura eşlik eden İrlanda Denizi kıyılarında saatte 50 mil hıza varan rüzgarlar ve 11 ila 16 derecelik sıcaklıklar, daha çok bir sonbahar gününün tipik bir örneği. Önümüzdeki günlerde Birleşik Krallık'ta düşük basınç hakimken sağanak yağışlar, daha uzun yağmurlar ve zaman zaman sert rüzgarlar görmeye devam edeceğiz. Bu, ceketlerinize ve daha sıcak tutan kıyafetlerinize uzanmanıza neden olsa da, daha güneşli ara dönemler de olacak. Güneş çıktığında ve esinti ara sıra hafiflediğinde gardırop seçimlerimiz sorgulanacak.

20 Haziran'da yaz gündönümüne yaklaştığımızda, Güneş yılın en güçlü noktasında olduğundan cildinizde çok sıcak hissedilecektir. Birleşik Krallık üzerinde, Kuzey Kutbu'ndan gelen daha soğuk havayı gösteren mavi renkler vardır.Jet akıntısının kıvrımlı bir şekilde dolaştığını ve Birleşik Krallık'ın güneyine doğru daldığını gösteren beyaz akarsu çizgileri. Jet akıntısı, doğu Atlantik'te güneye ve Orta Avrupa'ya doğru dalıyor


Neden bu kadar soğuk?


Hafta başında rüzgar kuzey yönünden geliyordu ve bu nedenle Kuzey Kutbu'ndan gelen daha soğuk havayı beraberinde getiriyordu. Hafta sonuna doğru rüzgar yönü daha çok batıya doğru değişse ve sıcaklıklar biraz yükselse de, zaman zaman hala serin hissedilecek. Ortalamadan daha soğuk havanın ana nedeni, Birleşik Krallık'ın güneyinde yer alan, atmosferin yükseklerinde hızlı hareket eden rüzgar olan jet akımıdır. Jet akımı, kuzeydeki Arktik hava ile Tropikal hava arasındaki ayırıcı çizgidir. güneye doğru konumu hava koşullarımız açısından kilit öneme sahiptir. Haziran ayının başından bu yana jet akımı güneye doğru konumlanmıştır ve tipik olarak Birleşik Krallık'a alçak basınç alanları getirebilir. Güney İspanya'da ve orta Avrupa'da hava durumu. Yaz aylarında jet akımının tipik olarak Birleşik Krallık'ın kuzeyine yönelmesini ve daha sıcak havanın uzaktaki yeşil ağaçların bulunduğu yeşil bir alanın içine doğru hareket etmesini beklerdik. Gökyüzünde güneşli büyüler ve kabarık beyaz kümülüs bulutları var


Havalar ne zaman ısınacak?


Kısa vadede hava koşullarında önemli bir değişiklik olduğuna dair bir işaret yok. Meteorologların aradığı şey, jet akışında kuzeye doğru bir kayma. Bunun haziran sonu ve temmuz ayına doğru gerçekleşebileceğini öne süren bazı hava durumu bilgisayar modelleri var. Ancak diğer modellerin bunu göstermemesi nedeniyle uzun vadeli tahminlerde belirsizlikler mevcut. Aylık görünümde Önümüzdeki Hafta İçin Hava Durumu veya daha ilerisi ile ilgili düşüncelerimizi güncel tutabilirsiniz. Bu daha serin Haziran havası normal mi? henüz yazın çok başındayız. Gündönümüne kadar yazın başlangıcını bile işaretleyemeyebilirsiniz. Ancak bu serin dönem, Birleşik Krallık'ta kaydedilen en sıcak Mayıs ve ilkbaharın ardından geliyor. Aynı zamanda, kaydedilen en sıcak Haziran'ın görüldüğü geçen yılla da tam bir tezat oluşturuyor.

10 Haziran 2023'te Chertsey, Surrey'de sıcaklık 32,2C'ye ulaştı ve gündüz sıcaklıkları yüksek nem oranıyla iki hafta boyunca en az 25C oldu.

Yüksek basıncın hakim olmasıyla birlikte oldukça kuruydu. Kent'teki Manston, 33 gün boyunca aralıksız yağışsız geçti. Ayrıca hem 2015 hem de 2019'da haziran ayının serin başladığını ancak ayın ikinci yarısında sıcaklıkların arttığını da belirtmekte fayda var. 2019'da yaz rekor kırıldı. 25 Temmuz'da Cambridge Botanik Bahçeleri'nde sıcaklık 38,7 C ile zirveye ulaştı ve bu o zamanlar İngiltere'de yeni bir rekordu. Bunun 2024'te gerçekleşeceğine dair herhangi bir öneri yok ancak Haziran'ın bitmesine birkaç haftadan fazla süre var, beklememiz gerekecek istatistiklerin "normal" bir ay olup olmadığını bilmesi için. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.