Öne Çıkanlar londra Mehmet Doğan Tottenham Galatasaray Mehmet Özbek Özbekistan Olimpiyatlar 35 yaş Veteranlar Ligi depremzedelerin Aynur Hadisenin ablası Japon modacı Kenzo koronavurüs salgın Drake Erdal Beșikcioğlu HAKAN BAŞAR Halık Levent JENNIFER LOPEZ Hakan Muhafız

Fıccın, İngiltere’ye açılmak için Londra’da nabız yokladı

İstanbul’un Çerkez mutfağı başta olmak üzere Anadolu yemekleriyle ünlü mekanı Fıccın, İngiltere’ye açılmak için Londra’da nabız yokladı

- Bu haber 131 kez okundu.

Fıccın, İngiltere’ye açılmak için Londra’da nabız yokladı

İstanbul Beyoğlu’nda, Kallavi Sokak’la bütünleşmiş olan Çerkez Mutfağının bilinen temsilcisi Fıccın Restaurant, Londra’ya uzanmanın hazırlığını yapıyor. Restaurant’ın kurucusu ve işletmecisi Leyla Kılıç, şeflerden oluşan ekibiyle, Çerkez yemekleri başta olmak üzere “It’s Anatolia” adıyla Londra’da iki günlük Anadolu özel etkinliği gerçekleştirdi.Londra’nın popüler bölgelerinden, “1 Broadway Market’te”, ‘Solche Broadway Market’ restauranta, geçen Perşembe ve Cuma gerçekleşen ‘Fıccın X’ özel sunumuna, Fıccın’ı müdavimleri ve yeni keşfeden lezzet tutkunları yoğun ilgi gösterdi.

Fıccın’ın kurucu ve işletmecisi Leyla Kılıç ile birlikte, Hüsamettin Öz, Mahfuz Ay ve Ayhan Kılıç’tan oluşan şefler, Oset yemekleri ağırlıklı olmak üzere Anadolu lezzetleriyle iki gün boyunca etkinliğe gelenlere lezzet ziyafeti çekti.

‘Fıccın X’ etkinliğine katılanlar arasında, Türkiye’nin uluslararası tatlı markası ‘Hafız Mustafa 1864’ün yönetim Kurulu Başkanı Avni Ongurlar gibi tanınan simalar da yer aldı.

ADINI ÇERKEZ YEMEĞİNDEN ALDI

Şef, gurme ve restoratör Leyla Kılıç’ın yönetiminde, 1996 yılından bu yana hizmet veren; ulusal ve uluslararası medyada geniş yer bulan Fıccın, adını Çerkez etli ekmeğinden alıyor.‘Oset’ referanslı yemekleriyle tanınan, İngiliz Guardian gazetesinin, “İstanbul’un En İyi İkinci Restaurantı” (birinci olarak Çiya gösterildi) olarak tanıttığı Fıccın, uzak olmayan bir sürede Londra’da lezzet severlerlerle buluşacak.

Restoratör Leyla Kılıç, Beyoğlu Kallavi sokakta küçük bir mekan olarak ev yemekleri ile başlayan yemek yolculuğu hikayesinin; Prof. Artun Ünsal, Vedat Milör ve diğer tanınan gurmelerin yazılarıyla geniş kitlelere ulaştığını hatırlatıyor.

Fıccın’ın Çerkez kültüründe önemli misafirlere sunulan yemek olduğunu hatırlatan Kılıç, küçük bir mekanda başlayan yemek hikayesinin, geride kalan süreçle birlikte geliştiğini ve aynı sokakta, iki merkezli sekiz mekan haline geldiğini kaydediyor.Üniversitede işletme okuduğunu ve bir firmanın muhasebe bölümünde çalışırken, aldığı karar sonrası, mutevazı yemeklerle sektöre girdiğini hatırlatan Kılıç, “Ben 20 metrekarelik bir yerde çok acemilikler yaşadım başladığım zaman.Çünkü evde yaptığınızla, çok miktarda yaptığınız yemek aynı olamayabiliyor. Endüstriel mutfak kullanıyorsunuz. Aynı kıvamı tutturmanız zor olabiliyor. Onun için başlangıçta kendi kurduğum mutfakta da iki ay kadar denemeler yaptım ve açtığım zaman ummadığım anormal bir taleple karşılaştım.

Bizim sunduğumuz yemeklerin ustaları çok az. İşi bilenler dışarda çalışmaya alışkın değil. Sadece ev yemekleri yapıyorlar. Onları ikna etmek çok zor oldu. Çalışma hayatının içinde bulunmadıkları için ilk zamanlar rica minnet ile yaptırabiliyorduk. Ve bir yıl bile geçmeden, kısa sürede medyatik oluverdik” diye özetliyor bu leziz yolculuğu.

FICCIN LONDRA’YA GELECEK Mİ?


Leyla Kılıç, Solche Broadway Market’te gerçekleştirdikleri iki günlük yemek etkinliğinin kendileri için İnglitere’ye açılma konusunda nabız yoklama olduğunu belirtiyor.
“Londra’ya Fıccın tabelası asılacak mı? Sorusunu ünlü gurme, “Bu etkinliği biraz nabız yoklama olarak düşündük ve sürece bıraktık ama Londra’da bir yerimiz olabilir diye düşünüyoruz. İlk günkü etkinliğimizde daha fazla yabancı misafirleri ağırlayalım istedik ama gelenlerin çoğu bizi İstanbul’dan tanıyanlardı. Bu da, bu kentte Fıccın’ın tanınır olduğunu bize gösterdi” diye cevaplayarak, “geliyoruz” mesajı veriyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.