Öne Çıkanlar Piu Entertainment Londra hayvan hakları savunucusu Evgeny Grinko Haluk Levent Özge Fışkın Semiha Berksoy Cem Adrian Londra konseri Sinan Cetin Pinar Tevetoglu pazder londra Murat Boz uslan artık deli gönül Panerai London Design Medale Bursa Festivali Despina Vandi Yürüyüş Perihan Savaş Munzur Çayı Batuhan Korkut Gazel ingiltere

Çocukları elektronik sigaralardan koruyun! İngiltere'den çağrı

İngiltere’de doktorlar, farklı aromaları bulunan tek kullanımlık elektronik sigaraları yasaklaması için hükümete çağrıda bulundu.

- Bu haber 33 kez okundu.

Çocukları elektronik sigaralardan koruyun! İngiltere'den çağrı

İngiltere'de doktorlardan çağrı. Çocuk yaştakilerin bu ürünleri kullanması ülkede bir süredir tartışılıyor.Tabipler sendikası ve meslek örgütü olan British Medical Association (BMA) hükümete “cesur bir adım” çağrısı yaptı.Tıp örgütü, çocukların renkli paketler ve aromalarla pazar payını artırmak amacıyla hedef alındığını savunuyor.
Tahminlere göre, İngiltere’de 11-17 yaş aralığındaki çocukların yaklaşık yüzde 8'i elektronik sigara kullanıyor.


Ada’da 18 yaşından küçüklere herhangi bir elektronik sigara satışı halihazırda yasadışı.


Ancak BMA Bilim Kurulu Başkanı Prof. David Strain, çocukların hala korumaya ihtiyaç duyduğunu kaydediyor:
"Bir elektronik sigara salgını içinde yaşadığımızı inkar edemeyiz. Elektronik sigara kullanımı son on yılda büyük ölçüde arttı, artık 10 yetişkinden biri bunları kullanıyor.
"Ancak çok daha endişe verici olan, bunları kullanan gençlerin sayısındaki artış; 11-17 yaş aralığında 10 yıl öncesine kıyasla neredeyse altı kat daha fazla elektronik sigara kullanılıyor.
"Bir doktor olarak, bunların insanların sigarayı bırakmasına yardımcı olmada oynayabileceği rolü kabul ediyorum. Ancak elektronik sigaranın çocuklarımızın ve gençlerimizin hayatlarında bir yeri olmamalı.”

Prof. Strain, elektronik sigaraların insanların sigarayı bırakmasına yardımcı olmak için tasarlandığını da hatırlatıyor:

Strain, “şatafatlı” ambalajlar ve aromalarla gençlerin hedeflendiğini savunuyor.

BMA hükümetten şunları talep ediyor:
Sade nikotin dışındaki tüm aromalar yasaklansın
Tek kullanımlık olanlar yasaklansın
Cihazlardaki görseller ve renklendirmeler, tıpkı sigara paketlerindeki gibi yasaklansın.
Elektronik sigaralar, satış noktalarında, görünür olmayan, gizli bölmelerde dursun.


Yeni tasarı karaborsayı güçlendirir mi?


İngiltere’de bir önceki hükümet, geçen Şubat ayında, çocukların elektronik sigaraya erişimini kısıtlamak ile sigarayı bırakmaya çalışan yetişkinlerin erişimini sürdürmek arasında "doğru dengeyi kurmayı" amaçlayan Tütün ve Elektronik Sigara Yasa Tasarısı'nı kamuoyuna sundu.
Muhafazakar Parti’nin sunduğu yasa tasarısı, elektronik sigalarda daha sade bir ambalaj öngörüyordu. Ancak İşçi Partisi hükümeti yasa tasarısını yenilemeyi ve insanların tütün satın alabileceği yaşı kademeli olarak artırmayı planlıyor.


İngiltere’de elektronik sigara üreticilerinin bir araya geldiği sektörel derneğin yetkilileri de, gençlerin bu ürünlere ulaşmasını engellemek için daha güçlü önlemlere ihtiyaç duyulduğu konusunda hemfikir olduklarını aktarıyor.


Ancak dernek yasakların "karaborsayı güçlendirebileceğini" uyarısını da yapıyor.


İngiltere’de Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS) yetkililerine göre, elektronik sigaralar, geleneksel sigaralardan önemli ölçüde daha az zararlı.
Ancak uzun vadeli riskler konusunda halen endişeler bulunuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.