Öne Çıkanlar dalet Bakanı Shabana Mahmood Kıbrıs Türk Kültür Festivali Ahmet Durmuş londra ingiltere YoungEast Festivali Londralı Onur Sevigen Anadolu Rock müziğinin Aslızen Uzay Hava Tahmin İsviçre Türk Edebiyatı Londrada Türk edebiyatının Hollanda Türk toplumu Lambalar ingiltere Kültür Sanat Londra YEE ANKARA ANLAŞMASINDA SON GELİŞMELER Şarkıcı Halil Sezai Paracıkoğlu Çeşme Zeynep Bastık Şahsanem

İngiltere'de Kıbrıs Türk Kültür Festivali görülmeye değerdi

Avrupa'nın en büyük festivallerinden olan Kıbrıs Türk Kültür Festivalinin yedincisi Enfield, Donkey Lane yolu üzerinde 30 Haziran 2024 tarihinde düzenlendi 

- Bu haber 125 kez okundu.

İngiltere'de Kıbrıs Türk Kültür Festivali görülmeye değerdi

AVRUPA AJANSI (AVA) AVRUPA GAZETE/İNGİLTERE- Avrupa'nın en büyük festivallerinden olan Kıbrıs Türk Kültür Festivali görkemli bir şekilde sona erdi. İngiltere milli maçı, sabah yağan yağmur demeden tüm herkes festival alanına akın  etti. Avrupa'nın en büyük festivallerinden olan Kıbrıs Türk Kültür Festivalinin yedincisi İngiltere'nin başkenti  Londra'da  Enfield, Donkey Lane  yolu üzerinde 30 Haziran 2024 tarihinde düzenlendi.  KKTC Londra Büyükelçisi Çimen Keskin, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu’na eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve eşi Sibel Tatar Londra’da Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi tarafından düzenlenen 7. Kıbrıs Türk Kültür Festivali’ne katıldı. 
 
Festivalin açılışını gerçekleştiren ve konuşma yapan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İngiltere’deki vatandaşlara, KKTC halkının sevgi saygı ve selamlarını iletti. Cumhurbaşkanı Tatar, festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkesi tebrik ederek, işbirliği, birlikteliğin önemine vurgu yaptı. Kıbrıs Türk halkının yıllardır İngiltere’deki var olma mücadelesini anımsatan Cumhurbaşkanı Tatar, bugün her alanda başarılı olan Kıbrıslı Türkleri tebrik etti. Cumhurbaşkanı Tatar, gelecek nesillere kültürü dili örf ve adetleri aktarmak için federarlık yapan okullara ailelere teşekkür ederek, gönül kültür ve milli değer bağlarını koparmayan herkese teşekkür etti. 


 
Avusturalyadaki vatandaşlarla da bir araya geldiğini anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, Avusturalyaya turist olarak değil cumhurbaşkanı olarak gittiğini, orada da yüz binden fazla vatandaşın kültürünü yaşattığını kaydetti. 

İngiltere Kibris Türk Dernekleri Konseyi (CTCA) Başkanı Kenan Nafi,  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde özel gelen Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a plaket verdi.

Antalya'dan turizm ve sağlık fuarı için Londra'ya gelen Gediz Health ortakları Gediz kardeşler, Limasollular Derneği standını ziyaret ederek Başkan Retvan Arife ile görüştüler.
 


Kıbrıs Türkünün Türkiye’nin desteğiyle her alanda her yaşadığı yerde geliştiğini ve KKTC’ye sahip çıktığını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, devletin Kıbrıs Türk halkını bir birine bağladığını vurguladı. Devleti yaşattıklarını ve geliştirmek için de büyük mücadele içinde olduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Uluslararası camia ile de her alanda birlikteliği sağlamak, gerçekleri anlatmak ve halkın varlığı için mücadele verdiklerini söyledi. Kıbrıs Türk halkının özden gelen egemenlik hakları olduğunu işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, Rum Yunan saldırıları sonrası barış harekatı ile devletin temellerinin atıldığını, Kıbrıs Türk halkının soylu bir tarihe sahip olduğunu vurguladı. 

Festivale katılan destek veren herkese teşekkür eden Cumhurbaşkanı Tatar, İngiltere’den KKTC’ye direkt uçuşlar konusuna da değindi. 
 
Direkt uçuşların sadece Kıbrıs Türk halkı için değil KKTC’de yaşayan İngilizler için de önem taşıdığını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, ambargoların kabul edilemez olduğunu kaydetti.Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle uluslararası topluma bu adaletsizliği anlattıklarını belirterek, Kıbrıs’ta eşitlik temelinde, egemenlik ve devlet zemininde bir çözümü sağlamak için çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkına yapılan haksızlıkları da anlatarak, artık buna son verilmesi gerektiğini, Kıbrıs sorununun yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini kaydetti. Cumhurbaşkanı Tatar, seçimde aday olanlara da başarılar dilediği konuşmasında, parlamentoda Kıbrıs Türk halkının sesi olanların seçilmesinin önemini vurguladı. 

Sunexpress standında Sunexpress İngiltere Müdürü Hakan Ortatepe, Right Holidays ortaklarından ve İngiltere Fenerbahçeliler Derneği ASbaşkanı Sinan Aydın ve Avrupa gazetesi sahibi Vatan Öz 

Konuşmaların ardından Türk okulları gösteriler sundu, müzik dinletisi sundu. Festival açılış töreni sonrasında Cumhurbaşkanı Tatar, eşi Sibel Tatar ile diğer yetkililer ve konuklarla stantları gezdi, anı fotoğrafları çekildi.

Festivalde Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan ve Kıbrıs Türk halkının milli mücadele dönemi, müzakere süreçleri ile son dönemde ortaya konan iki devletli çözüm siyaseti sonrası yaşanan gelişmeleri içeren video gösterimi yapıldı

İngiltere'de Kıbrıs Türk Kültür Festivali görülmeye değerdi

Festivalde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde özel gelen Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu’na Türkiye’den gelen ünlü Televizyoncu Şoray Uzun’dan, İngiliz milletvekili Ian Duncan Smith’e kadar üst düzey katılım vardı. Renkli kültürü, lezzetli yemekleri, canlı müziği ve neşeli kutlamalarıyla dolu bir kutlama yapan Türkler, aileleriyle doyasıya eğlendi.

Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş festivale katıldı. Türk Havayolları, Türkiye'den Yurt Dışı Türkler YTB,  Almanya'dan Sunexpress uçak şirketi, İngiltere Fenerbahçeliler Derneği gibi büyük çaplı katılımcılar gözlendi. 

AYNA, EYLEM, SOS coşturdu

Türkiye'den, Erhan Güleryüz, Cemil Özeren, Can Güney'den oluşan Türk Rock müzik grubu olan ünlü AYNA,  Londra'da Kıbrıs Türk Kültür Festivalinde konser verdi. İngiltere'de doğup büyüyen, Kıbrıs Türkü şarkıcı ve şarkı sözü yazarı Eylem, festivalde sahnesiyle beğenildi.

Kuzey Kıbrıs Güzelyurtlu Kıbrıslı Türk rock grubu olan SOS, festivalde en güzel şarkılarını sundu. 
 

CTCA UK Başkanı Kenan Nafi: "Kültür Festivalimiz yine görkemliydi


İngiltere Kibris Türk Dernekleri Konseyi (CTCA) Başkanı Kenan Nafi, KKTC'den gelen Cumhurbaşkanı Tatar ve Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu’na katıldığı için teşekkür etti.  İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi (Council of Turkish Cypriot Associations in Britain CTCA UK) Başkanı Kenan Nafi, Avrupa gazetesine özel şöyle konuştu: " 7. Kıbrıs Türk Kültür Festivalimizi 30 Haziran 2024 tarihinde en iyi şekilde düzenledik.   Zengin Kıbrıs Türk mirasını katılımcılara sunduk.  Gelenek ve göreneklerimizle bu muhteşem kutlamayı layıkıyla yaptık. Yine unutulmayacak bir etkinlik oldu. Seneye görüşmek üzere” 

CTCA UK Başkanı Kenan Nafi açıklamasını şöyle  sona erdirdi: " İngiltere ve Kuzey Kıbrıs'tan pek çok işletme aramıza katıldı. Turizmden inşaata ve diğer birçok sektöre kadar herkese bu küresel ağ oluşturma etkinliğini deneyimleme fırsatı buldu.”
  

Festival'de birçok müzik grubu, Türkçe ve İngilizce DJ'ler ve canlı şarkıcılar, Kıbrıs ve Akdeniz’e özgün gıda mağazaları, İngiltere'deki Türk Okullarından halk dansçıları, Kültürel sanat faaliyetleri, çocuklara Eşek turu, Lunapark katılımcılara sunuldu. 

ADPL ortaklarından Tuğrul Yiğitoğlu, Ali Rıza Değirmencioğlu okul başkanı Sevtap Kemal, TTFF Başkanı İrfan Davulcular, Avrupa Gazetesi editörü Vatan Öz 

Ünlü Televizyoncu Şoray Uzun festivale katıldı. Estelworld Akademi sahibi Saniye Ünal, Gediz Health Antalya 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.