DEV MİSAFİRLERİMİZ VAR. BİR ÖMÜRLÜK MİSAFİRLER GELİYOR. ERKAN OĞUR VE İSMAİL DEMİRCİOĞLU LONDRA’DA. Müzik dünyamızın efsane isimleri Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu, geleneksel halk müziğimiz ve aşık edebiyatımızın en güzel örneklerini sunmak üzere Londra'daki EartH Hackney'de sahne alacaklar. Geleneksel halk müziklerimizden, aşık edebiyatımızdan çağdaş şarkılara geniş ve derin bir perspektife sahip ikili ile Cigdem Aslan ve Tahir Palalı’nın yer alacağı Konser EartH (Evolutionary Arts Hackney)’de 3 Mart Pazar günü, saat 19:00’da başlayacak ve adeta yakın müziksel tarihimizin özeti niteliğini taşıyacak.Bu özel etkinlikte, Londra’da yaşayan Alevi müzik geleneğinin güzide temsilcilerinden Tahir Palalı ve Çiğdem Aslan da kendi sanatlarını sergileyecekler. Palalı ve Aslan, derin Anadolu mirasından süzülen Deyişleriyle, müziksel tarihimizin bu önemli gecesine ayrı bir renk katacaklar.Kendine has üslubuyla perdesiz gitarın yaratıcısı Erkan Oğur ve, türkülerimizin duru havasını yansıtan İsmail Hakkı Demircioğlu ile birlikte, Tahir Palalı ve Çiğdem Aslan'ın saz ve sesleri, gönüller yapmaya geliyor.Bu müziksel şölene tanıklık etmek için biletlerinizi belirtilen satış noktalarından temin edebilirsiniz. Daha fazla bilgi için Ceyhun Güner ile 0796 1819 071 numaralı telefondan iletişime geçebilirsiniz.
Erkan Oğur
Dört yaşından itibaren keman, bağlama, flüt ve cümbüş çalarak müziğe başlayan Erkan Oğur kendi yaratımı perdesiz gitarı ile 1976 yılından bu yana kendine özgü üslubu ve sedasıyla sayısız albümde yer aldı. İTÜ - İstanbul Devlet Konservatuarı -Müzik Teorisi Bölümü’nden mezun olduktan sonra çalışmalarında ağırlıklı olarak kopuz, dede bağlama, ud, perdesiz gitar, klasik gitar, elektrikli gitar ve sesini kullanarak müziğimize icracı ve yorumcu olarak devasa katkılar sunmuş, müzik yaşamı boyunca pek çok müzisyene ilserham kaynağı olmuştur.
Ülkemizde “Bir Ömürlük Misafir” (1996), yurtdışında “Fretless” (1994) adıyla yayınlanan albümü çıktığı yıl Avrupa'da yılın yaratıcı albümü seçilerek dünya müzik literatüründe yerini alan Oğur. Son yıllarda konser, film müzikleri ve albüm çalışmalarının yanı sıra Nazım Hikmet Akademisi - Müzik Bölümü'nde ders vermektedir.
İsmail Hakkı Demircioğlu
Türkülerimizin yaradılışındaki duru havayı yaşatarak, aslolan özü yansıtabilmeyi amaçlayıp bestecisine hak tesliminde kendi sesi ve yorumunu ekleyebilen nadir yorumcularımızdan biri olan Demircioğlu, bağlama ve bas gitar da çalıyor. İTÜ - Türk Müziği Devlet Konservatuarı - Temel Bilimler Bölümü’nü bitiren İsmail Hakkı Demircioğlu, türkülerimizin sade armonizasyonu ve siyasi tavrı ile saygınlık kazanan Ruhi Su Dostlar Korosu’nda bas gitarist olarak çalıştı. 1998’den bu yana Erkan Oğur’la çalışmaya başlayarak “Gülün Kokusu Vardı” (1998), “Anadolu Beşik” (2000) ve “Nasibolsa” (2003) albümlerini kaydedip Türkiye ve Türkiye dışında konserler verdiler.Demircioğlu, Anadolu insanını: "Bu kadar güzel türkülerin, onları var etmiş olan Anadolu insanının gelecekte memleketimizi daha güzel, mutlu günlere taşıyacağına eminim. Türkülerin nasıl oluştuklarını, melodik, sözel, makamsal, ritimsel, bölgesel çeşitliliğini, estetik yapılarının derin ve etkileyiciliğini düşündükçe Anadolu insanına hayretim ve saygım artıyor." sözleriyle tanımlıyor.
Tahir Palalı
Anadolu Alevi müzik geleneğinin derinliklerinden gelen ve bu geleneği dünyanın dört bir yanında çeşitli kültürel festivallerde sergileyen bir sanatçıdır. Küçük yaşlardan itibaren Alevi müziğinin zenginlikleriyle büyüyen Palalı, kariyerine Kalan Müzik etiketiyle yayımlanan 'Arzuhal' albümüne icra ve aranjeleriyle katkıda bulunarak başlamıştır. Erkan Oğur ile birlikte çalışarak 'O' adlı albümü üretmiş ve Raphael Roginski'nin daveti üzerine Çiğdem Aslan ile birlikte Polonya'da turneler düzenleyip Alevi müziğini tanıtma şansı bulmuştur. Maraş bölgesine özgü Dede Sazı ile WOMAD ve Songlines Encounters gibi prestijli festivallerde ve Royal Albert Hall gibi ünlü konser salonlarında performanslar sergileyerek, Alevi-Bektaşi müzik geleneğinin mistik değerlerini sahneye taşımaktadır.
Ciğdem Aslan
Çok dilli bir repertuarı ve farklı müzik tarzlarındaki hakimiyeti ile tanınan Çiğdem Aslan, Rebetiko ve Anadolu halk müziğinde derin izler bırakmıştır. İstanbul'da başlayan müzik yolculuğu onu, Londra'daki Goldsmiths Üniversitesi'nde müzik eğitimi almaya ve Dunav Balkan Band, SOAS Rebetiko Band ve ödüllü She’koyokh grubu ile performanslar sergilemeye götürmüştür. 'Mortissa' ve 'A Thousand Cranes' albümleri ile uluslararası alanda büyük övgüler toplayan Aslan, aynı zamanda Tahir Palalı ile birlikte Anadolu'nun çeşitli bölgelerinden Deyişler ve Nefesler seslendirmektedir. Aslan'ın albümleri, Avrupa Dünya Müzik Listelerine giriş yapmış ve Songlines Müzik Ödülleri 2014'te 'En İyi Sanatçı' kategorisinde aday gösterilmiştir.
Daha önceki yıllarda yine Londra’da Grup Seksendört, Mehmet Erdem, Duman, Emre Aydın, Sudden Exit, Model, Yalın, Mor ve Ötesi gibi konserleri organize eden “Studyo Live”ın bu konseri Meto Print ve CheMen Cafe/Restaurant sponsorluğuyla gerçekleşecek:
Konser hakkında ayrıntılı bilgi edinmek isteyenler Ceyhun Güner’i 0796 1819 071 numaralı telefondan arayabilir veya diyaloğa geçebilirler.
Bilet Satış noktaları:
* Che-Men Cafe/Restaurant. StokeNewington (N16 8AA)
* FieldSeat Cafe /KitapEvi. Tottenham (N17 8AD)
* One BRDWY Market. Hackney (E8 4 PH)
* Efes Restaurant. Whitechapel (E1 6TY)
* Right Holidays. Harringay (N4 1HA)
* DB Music. StokeNewington (N16 7PL)