Avrupa Radyo, hayatın her rengini barındıran radyo

İngiltere Luton Türk Kültür Festivalinin dördüncüsü Temmuz'da

KÜLTÜR-SANAT

Luton Türk Eğitim ve Kültür Merkezi'nin düzenlediği Luton'un en büyük parkı Stockwood Park'ta yapılacak olan geleneksel Türk festivali temmuz başında

AVRUPA GAZETESİ/AVRUPA AJANSI (AVA) LUTON- İngiltere'nin Luton kenti, "4. Luton Türk Kültür Festivali"ne ev sahipliği yapacak. Türk ve Osmanlı kültürünün tanıtılmasını amaçlayan etkinlik kapsamında, Türkiye'den gelen mehter takımı ve sanatçılar ile yöresel halk oyunları ekipleri sahne alacak. Türk mutfağına ait yemeklerin sunulacağı festivalde, Osmanlı çadırları ve çocuklar için oyun parkları olacak. 

"Luton'da Türkiye rüzgarı esecek"

Luton Türk Eğitim ve Kültür Merkezi Başkanı Atilla Üstün, festivalde öncesi Avrupa Ajansı AVA'ya verdiği özel röportajda şunları söyledi: "Toplumlar arasında kaynaşmayı sağlamak amacıyla bu etkinliği düzenledik. Luton'da yine Türkiye rüzgarı esecek. Yeni yetişen nesille İngiltere'de kendi kültürümüzü yaşatmak ve yabancı misafirlerimize Türk kültürünü tanıtmak istiyoruz." dedi.

Atilla Üstün, festivalin, İngiltere ve Türkiye'nin kültürel yakınlaşmasına hizmet etmeye yönelik bir adım olacağını dile getirdi.

LUTON TURK FESTİVALİ 2024
7TH JULY
STOCKWOOD PARK
TURKISH FOOD • TEA & COFFEE • ARTS & CRAFTS • FOLK DANCE • KIDS PLAY AREA
ORGANISED BY LUTON TURKISH COMMUNITY ASSOCIATION
Luton Turkish Education & Culture Trust

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.