Avrupa Radyo, hayatın her rengini barındıran radyo

İşbank UK, Türkiye ve Birleşik Krallık Arasındaki 50. Başarı Yılını Kutladı

Ekonomi

İşbank UK, Türkiye ve Birleşik Krallık arasındaki ekonomik ve kültürel bağların yarım asırdır güçlendiriyor. Londra'da 50. yıl dönümünü kutladı.

İşbank UK, Türkiye ve Birleşik Krallık arasındaki ekonomik ve kültürel bağların yarım asırdır güçlendirilmesini sağlamak adına Londra'daki özel bir etkinlikle 50. yıl dönümünü kutladı.İngiltere'deki Türkiye Büyükelçisi Sayın Koray Ertaş, İşbank Genel Müdür Yardımcısı Ozan Gürsoy ve İşbank UK Genel Müdürü Mete Uluyurt'un konuşmaları yer aldı. Etkinliğe Londra'daki Türk iş dünyasının önde gelen üyeleri katıldı ve İşbank UK'nin ikili ilişkilerin büyümesini destekleme konusundaki 50 yıllık kararlılığı vurgulandı. 1974'te temsilcilik ofisi olarak kurulan İşbank UK, 1983'te hem bireylere hem de işletmelere kapsamlı finansal çözümler sunan tam hizmet şubesine dönüştü. Son elli yıldır şube, sınır ötesi işlemleri kolaylaştırmada ve Türkiye ile Birleşik Krallık arasındaki ekonomik ortaklıkları derinleştirmede önemli bir rol oynadı.

Türkiye ve İngiltere arasında güçlü ekonomik bağlar
Büyükelçi Ertaş, İşbank UK'nin de gelişmesine yardımcı olduğu Türkiye ve İngiltere arasındaki güçlü ekonomik bağları övdü. "Bu vesileyle, iki ülke arasındaki ilişkinin önemini ve ekonomik ortaklığın gücünü düşünelim. Şu anda 20 milyar ABD doları ticaretten bahsediyoruz ve 30 milyar ABD doları hedefleniyor. Mevcut Serbest Ticaret Anlaşmamızı yükseltme kararı, Türkiye'yi İngiltere hükümetinin ticari ilişkilerini güçlendirmek için önceliklendirdiği seçkin birkaç ülke arasına yerleştiriyor. Yatırım tarafında, İngiltere yaklaşık 14 milyar ABD doları toplam değerle Türkiye'deki üçüncü büyük yabancı yatırımcıdır. Bu başarılar, İngiltere'deki daha büyük Türk ailesinin bir parçası olarak hepimizi gururlandırıyor.
Devam etti "İşbank UK gibi kurumlar ve daha geniş iş çevremiz, bu iki canlı girişimci kültürü birleştirmek için devreye giriyor. Bu ülkede, özellikle Londra'da güçlü bir Türk iş çevremiz var. Her iki tarafta da artan ticaret ve artan yatırımlar var. İşbank UK ve daha geniş Türk iş dünyasının ülkemizi bu kadar iyi temsil etmek için yaptığı her şeyden dolayı derinden minnettarım."

50 yıllık ortaklık ve ilerleme


Londra şubesinin yolculuğunu değerlendiren Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ozan Gürsoy, "Bu sadece Londra Şubemizin başarısının bir kutlaması değil, aynı zamanda yarım asır önce atılan ve İngiltere'deki vizyonumuzu ve stratejimizi yönlendirmeye devam eden sağlam temellerin bir kanıtıdır. Londra'daki yolculuğumuz 16 Kasım 1973'te Ankara'da bir Yönetim Kurulu toplantısı sırasında başladı. Yönetim Kurulumuz, dünyanın en büyük finans merkezlerinden biri olan Londra'da bir yer edinme kararı aldı." dedi.
Bankanın daha geniş misyonu hakkında daha fazla ayrıntı verdi: “Bu girişimin arkasındaki mantık sadece finansal büyüme değil, aynı zamanda Türk ve İngiliz işletmeleri için bir geçit oluşturmak, sınır ötesi işlemleri mümkün kılmak ve ekonomik ilişkileri teşvik etmekti. İngiltere'de 50. yılımızı kutlarken, Türkiye'de İş Bankası'nın yüzüncü yıl kutlamasını anıyoruz. Büyük Önderimiz Atatürk tarafından 1924'te, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasından sadece bir yıl sonra kurulan İş Bankası, sadece bir bankadan daha fazlası olmuştur - Türkiye'nin finansal ve ekonomik manzarasının bir mimarı olmuştur. Son 100 yılda İş Bankası, 300'den fazla şirketle ortaklık kurmuş, sadece sermaye değil, liderlik ve uzmanlık sağlayarak bu firmaların kendi alanlarında öncü olmalarına yardımcı olmuştur. Türkiye'nin önde gelen birçok holdinginin temelini oluşturduk, büyümelerini ateşlemelerine destek olduk ve başarı hikayelerinde önemli bir rol oynadık.” Gürsoy ayrıca Londra'daki Türk topluluğunun İşbank UK'nin başarısını şekillendirmedeki önemini kabul etti: "Londra'daki Türk topluluğu, şubemizin büyümesinde önemli bir faktör oldu. 1950'lerden bu yana bu topluluk önemli ölçüde genişledi. Geleceğe baktığımızda, bu topluluğa desteğimizi sürdürmeye ve daha iyi hizmetler sunmak için dijitalleşmeye odaklanmaya kararlıyız."


Sonuç olarak şunları söyledi: "İşbank UK'nin 50. yıl dönümünü kutlarken ve bir kurum olarak 100. yılımızı kutlarken, bu kilometre taşlarının sadece sayılardan ibaret olmadığını, dostluk, birlik, dayanıklılık ve büyüme hikayeleri olduğunu kabul ediyoruz. Bu kutlama aynı zamanda müşterilerimize İşbank UK'nin önümüzdeki 50 yıl ve sonrasında da olağanüstü hizmet sunmaya ve değer yaratmaya kendini adamaya devam edeceğine dair bir sözdür."

"Evden Uzakta Bir Ev" inşa etmek isteyenler için güvenilir bir ortak
İşbank UK Genel Müdürü Mete Uluyurt, İşbank UK'nin yıllar boyunca toplumu ve işletmeleri desteklemedeki rolünü paylaşarak, "Misyonumuz her zaman Türk iş topluluğuna İngiltere'de sağlam ve güvenilir bir temel sağlamak olmuştur. İşletmelerin küçük girişimlerden yerleşik markalara dönüştüğünü gördük ve hayatlarında yeni bölümlere başlayan bireyler için oradaydık." dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.